Algemene Voorwaarden ByBrie.

 

Inleiding

Hieronder vindt u onze algemene voorwaarden. Die zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van of een bestelling plaatst via onze website en bevatten belangrijke informatie voor u als koper. Leest u de algemene voorwaarden daarom goed door. Ga niet door met het gebruik van de website van ByBrie als u niet akkoord gaat met alle voorwaarden die op deze pagina worden vermeld. Wij raden u verder aan deze voorwaarden op te slaan of af te drukken, zodat u ze op een later moment nog eens kunt teruglezen.

 

Inhoudsopgave:

Artikel 1 - Definities

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Artikel 3 - Toepasselijkheid

Artikel 4 - Het aanbod

Artikel 5 - De overeenkomst

Artikel 6 - Herroepingsrecht

Artikel 7 – Kosten herroepingsrecht

Artikel 8 – De Prijs

Artikel 9 – Garantie en productaansprakelijkheid

Artikel 10 - Levering en uitvoering

Artikel 11 - Betaling

Artikel 12 - Klachtenregeling

Artikel 13 - Geschillen

 

Artikel 1 - Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

 

  1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
  2. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;
  3. Dag: kalenderdag;
  4. Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
  5. Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
  6. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
  7. Modelformulier: het modelformulier voor herroeping die de ondernemer ter beschikking stelt die een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.
  8. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
  9. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
  10. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
  11. Algemene Voorwaarden: de onderhavige Algemene Voorwaarden van de ondernemer.

 

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Naam ondernemer: ByBrie

Handelend onder de naam/namen: ByBrie / ByBrie.nl

Vestigingsadres: Marconistraat 27 B 2181AK Hillegom

Geen fysieke winkel, bezoek alleen op afspraak mogelijk.

Telefoonnummer / WhatsApp: +31 (0) 642004633

 

Telefonische bereikbaarheid voor korte vragen:

Maandag t/m vrijdag vanaf 11:00 tot 16:00 uur

24/7 WhatsApp berichten:                   = Reactie binnen 24 uur.  (niet bellen)

24/7 E-mailadres: info@ByBrie.nl       = Reactie binnen 24 uur.

Gestoten: Zaterdag, zondag en alle officiële Nederlandse feestdagen.

 

KvK-nummer: 93046669

Btw-nummer: NL004994753B06

 

Artikel 3 - Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer ByBrie en de consument.
  2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld op de website ByBrie.nl en bijgevoegd voordat de betaling plaatsvind bij een bestelling via de website ByBrie.nl Bij een ontvangen vooruitbetaling factuur worden deze bijgevoegd. Deze algemene voorwaarden kunnen ook kosteloos zullen worden toegezonden. Ga niet door met het gebruik van de website van ByBrie als u niet akkoord gaat met alle voorwaarden die op deze pagina worden vermeld. Wij raden u verder aan deze voorwaarden op te slaan of af te drukken, zodat u ze op een later moment nog eens kunt teruglezen.

 

Artikel 4 - Het aanbod

  1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
  2. Het aanbod is vrijblijvend. De ondernemer is gerechtigd het aanbod te wijzigen en aan te passen.
  3. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken.
  4. Alle afbeeldingen, specificaties gegevens in het aanbod zijn indicatie en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst
  5. Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Ondernemer kan niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten.
  6. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:
  • de prijs inclusief 21% btw. (tenzij anders is aangegeven)
  • de eventuele kosten van verzending;
  • de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn.

 

Artikel 5 - De overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
  2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
  3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige web omgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
  4. De ondernemer kan zich binnen wettelijke kaders - op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
  5. De ondernemer zal uiterlijk bij levering van het product aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen: a. het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan; b. de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht; c. de informatie over garanties en bestaande service na aankoop; d. de prijs met inbegrip van alle belastingen van het product, dienst of digitale inhoud; voor zover van toepassing de kosten van aflevering; en de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst op afstand; e. de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is; f. indien de consument een herroepingsrecht heeft, het modelformulier voor herroeping.

 

Artikel 6 – Herroepingsrecht

  1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekendgemaakte vertegenwoordiger.
  2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking en buitendoos (verzenddoos) aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
  3. Wanneer de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht is hij verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan de ondernemer. Het kenbaar maken dient de consument te doen middels het modelformulier. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht dient de klant het product binnen 14 dagen retour te sturen. Op de verpakking van het product mogen geen stikkers op plakband worden aangebracht. Retourzending van het product moeten altijd in een buitendoos worden verstuurd zodat het weer verkoopbaar is. De consument dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van aangetekend verzending.
  4. Retourzendingen waarbij originele verpakking van het product is beschadigt door bijvoorbeeld verzend stikkers, plakband of transportschade worden niet geaccepteerd. Altijd verpakken in een beschermende buitendoos. 
  5. Gebruikte en / of vervuilde producten worden niet geaccepteerd. Uiteraard kunt u de producten testen zoals u in een fysieke winkel zou doen. 

 

Artikel 7 – Kosten herroepingsrecht

  1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen de kosten van aangetekende terugzending voor zijn rekening. Wij adviseren een aangetekende met verzekering retour zending.
  2. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terugontvangen is door de webwinkelier of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden. Terugbetaling zal geschieden via dezelfde betaalmethode die door de consument is gebruikt bij de bestelling.
  3. Bij beschadiging van het product door onzorgvuldige omgang door de consument en/of de vervoerder van het retour sturen is de consument aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van het product. Producten die niet in een buitendoos worden verstuurd en daardoor onverkoopbaar zijn door beschadigingen van stikkers, plakband of alle andere mogelijke beschadigingen worden niet geaccepteerd of terugbetaald.
  4. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft ByBrie de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen,

          

Artikel 8 – De Prijs

  1. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw. Tenzij het is aangegeven als Margelevering zonder btw.
  2. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk – en zetfouten. Voor de gevolgen van druk – en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk – en zetfouten is de ondernemer niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

 

Artikel 9 – Garantie en productaansprakelijkheid

  1. ByBrie staat er voor in dat de producten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
  2. Een door ByBrie diens toeleverancier, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden indien de ondernemer is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
  3. Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van de ondernemer, diens toeleverancier, importeur of producent waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval hij is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
  4. ByBrie is wettelijk niet aansprakelijk voor vervolgschade en productaansprakelijkheid.

 

Artikel 10 - Levering en uitvoering

  1. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument bij de bestelling heeft opgegeven.
  2. Verwerking van de bestelling wordt na de volledige betaling in behandeling genomen.
  3. Bestellingen die in behandeling zijn genomen worden op werkdagen binnen 24 uur aangetekend verstuurd.
  4. Uw bestelling wordt 1x aangeboden door de vervoerder op het opgegeven adres. Indien er niemand aanwezig is gaat het naar een pakketpunt locatie waar het tot maximaal 6 dagen kan worden opgehaald. Verzendkosten van niet afgehaalde en/of geweigerde bestellingen zijn voor rekening van de consument.
  5. Alle pakketten worden aangetekend verstuurd. Is het pakket na twee dagen van de gepande aflevering nog niet bezorgt dan bent u verzekerd voor het aankoopbedrag. De claim bij de vervoerder duurt ongeveer 14 werkdagen voor deze is verwerkt. Voor vergoeding van uw aankoopbedrag dient u een ontvangersverklaring van de vervoerder te ondertekenen.
  6. Als uw pakket nog niet is geleverd maar u heeft het wel nodig dient u het opnieuw te bestellen en betalen. Zodra de afwikkeling van in vermelde lid 13-5 is afgehandeld en goedgekeurd door de vervoerder zal dit worden terugbetaald.

 

Artikel 11 - Betaling

  1. Voor zover niet anders is bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen vooruit te worden voldaan.
  2. Bestellingen waar ByBrie geen betalingsbevestiging heef ontvangen van onze eigen bank worden na 23.59 uur geannuleerd.
  3. Heeft u wel betaald en het is afgeschreven van uw rekening maar ByBrie heeft het niet ontvangen dient u een betaalbevestiging te verstrekken aan ByBrie.
  4. In geval van hoge uitzondering van betalen op rekening hanteren wij de volgende betalingsverplichting na het uitblijven van uw betaling in het 14-dagen-termijn. Deze buitengerechtelijke incassokosten bedragen maximaal: 15% over openstaande bedrag tot € 2.500,= met een minimum van € 40,=. Vermeerderd met de wettelijke rente,

 

Artikel 12 – Klachtenregeling

  1. De ByBrie ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ByBrie binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

 

Artikel 13 – Geschillen 

   1. Op overeenkomsten tussen ByBrie en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

 

 

Bijlage I: Modelformulier voor herroeping

Modelformulier voor herroeping

(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

  1. Aan: [ naam ondernemer]

 [ geografisch adres ondernemer]

 [ faxnummer ondernemer, indien beschikbaar]

 [ e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer]

  1. Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende

 de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*

de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*

 de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,

 herroept/herroepen*

  1. Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]
  2. [Naam consumenten(en)]
  3. [Adres consument(en)]
  4. [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
  5. [Datum]

* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.